طی سالهای اخیر تلاشهای قابل توجهی برای افزایش ساخت و نصب صنایع مرتبط با نفت، گاز و پتروشیمی در کشور صورت پذیرفته است. در صنعت نفت، گاز و پتروشیمی سالانه صدها میلیون دلار صرف خرید تجهیزات و کالاهای مورد نیاز برای اجرای پروژه ها و تداوم تولید از خارج کشور می شود.

با توجه به موقعیت استراتژیک ایران در منطقه، سازندگان داخلی با افقی روشن فراروی حرکت های توانمندسازی و ارتقای فناوری هایشان جهت رونق بازار داخلی و توسعه صادرات کالاهای صنعتی مواجه می باشند. دولت در راستای حمایت از تولید داخل اقدام به تصویب قانونی با عنوان “استفاده از حداکثر توان ساخت داخل” نمود. بر اساس این قانون مجریان اجرای پروژه ها (کارفرمایان و پیمانکاران) موظف هستند در صورتیکه امکان تولید و ساخت کالایی در داخل کشور وحود دارد، از خرید نمونه خارجی آن خودداری بعمل آید و حتی المقدور از سازنده داخلی خرید صورت گیرد. همچنین فحوای اصلی قانون دلالت بر آن دارد تا ۵۱% کل ارزش پروژه از توان سازندگان و تأمین کنندگان کالا و خدمات داخل استفاده گردد.

اگرچه این قانون یک فرصت طلایی برای سازندگان داخلی محسوب می شود اما صنایع داخلی هنوز تا تأمین کامل نیازهای صنعت نفت و گاز فاصله بسیاری دارند. انتقال دانش و فنآوری تولید و ساخت تجهیزات یکی از مهمترین مواردی است که به ارتقای توان ساخت داخل کمک شایان توجهی خواهد نمود. سازندگان زیادی از طریق مذاکره با دارندگان خارجی لیسانس و دانش فنی ساخت تجهیزات وارد مذاکره و همکاری شده و توانسته اند از این طریق نیازهای ساخت تجهیزات خاص پروژه ها را مرتفع نمایند.

در حال حاضر سازندگان داخلی، عمدتاً در دو انجمن صنفی عضویت داشته و خواستهای حقوقی خود را از طریق این دو انجمن پیگیری می نمایند. به پیوست معرفی این دو انجمن صنفی ارائه گردیده است.

پایگاه اطلاع رسانی با هدف گسترش ادبیات و فرهنگ ارتقای توان ساخت داخل سعی دارد تا سازندگان و تولیدکنندگان داخلی را در این امر مهم یاری رساند.